Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Felgyújtotta albérlőjét, négy évre ítélték

2020.11.17. 17:09

Benzinnel lelocsolta és meggyújtotta albérlőjét egy férfi, a Budapest Környéki Törvényszék kedden nem jogerősen négy év börtönre ítélte – tájékoztatta a törvényszék az MTI-t.

A rokkantnyugdíjas, alkalmi munkákból élő vádlott a biatorbágyi telkén lévő egyik házban lakott. Az ott lévő másikba pedig megállapodásuk alapján beköltözött a sértett, aki ezért heti tízezer forintot fizetett. Amikor a sértett nem tudott fizetni, a vádlott ház körüli munkákat végeztetett vele.

A vádlott egyszer már mellkason ütötte szekercével albérlőjét, aki hallván, hogy a másik pénzt kér, azt mondta, hogy „kell a vodkára”. A sértett akkor is nyolc napon túl gyógyuló mellkasi sérülést szenvedett.

Tavaly áprilisában pedig úgy feldühödött a vádlott, hogy az ágyon fekvő albérlő ruhájára benzint locsolt és meggyújtotta. A sértettnek sikerült eloltania a tüzet, de nyolc napon túl gyógyuló égési sérüléseket szenvedett.

A vádlott ráadásul büntetett előéletű: ittas vezetés miatt kapott fogházbüntetéséből idén januárban szabadult.

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a törvényszék végül testi sértés, illetve testi sértés kísérletében mondott ki bűnösnek, és négy év börtönre ítélte.

Az elsőfokú döntés ellen az ügyész, a vádlott és védője is fellebbezett.