Koronavírus adatok

2021. dec. 02.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Kéttonnás fa dőlt a favágóra, azonnal szörnyethalt

2020.11.17. 18:54

A Debreceni Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat két férfi ellen, mivel favágás közben egy ellentétes irányba dőlő fa rázuhant egy társukra, aki elhunyt.

A favágó férfi és édesapja több társukkal 2018. február 7-én egy 28 méter magas fát terveztek kivágni Debrecen közelében. A 70 centiméter átmérőjű, két-két és fél tonnás tömegű fának aszimmetrikus lombkoronája volt, és egy közeli villanyvezeték irányába dőlt, ezért úgy akarták kivágni, hogy a fa az ellentétes irányba dőljön – írja az ügyészség.

A 60 éves férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A fiatalabb vádlottnak kötelessége lett volna a kellő hosszúságú húzókötél és a megfelelő védőeszközök biztosítása, valamint a munkabiztonsági szabályok ismertetése. A fa kivágását ténylegesen végző idősebb vádlott szakszerűtlen tevékenysége okozta a sértett halálát.

Kapcsolódó

Addig tologatják az aktákat, míg egyszer agyonüt valakit egy fa

A vasárnapi viharban egy óriási belvárosi fa rádőlt egy mikrobuszra, benne hat emberrel. Pedig már kilenc hónapja ki akarták vágni. A platán sorsa tökéletesen bemutatja, mi a gond ma a fakivágásokkal Budapesten: hihetetlen bürokráciai útvesztő, szabálytalan közműhálózat és politikai egymásra mutogatás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport