Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-6 °C
4 °C

Online is lehet majd nyelvvizsgázni öt központban

2020.11.18. 18:27 Módosítva: 2020.11.18. 18:27

Öt vizsgaközpontban lehet majd  személyes érintkezés nélkül, online formában nyelvvizsgát szerezni. A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása, a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti informatikai kapcsolat folyamatos fennállása.

A vizsgaközpontoknak egyértelműen ki kell zárniuk annak lehetőségét, hogy a vizsgázó mástól származó, meg nem engedett segítséget vesz igénybe. Az előírt feltételeknek megfelelő központokban mostantól

hat nyelvből (angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol) szerezhető online módon általános nyelvvizsga bizonyítvány.

A távolból – akár otthonról – vizsgázás lehetősége a veszélyhelyzet megszűnése után is elérhető marad – adta hírül az MTI az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlése alapján. Azt írták, hogy a koronavírus-járvány első hulláma nyomán, a tavaszi járványügyi veszélyhelyzet idejére bevezetett lehetőség népszerűnek bizonyult: májustól augusztus közepéig mintegy hétezer online nyelvvizsgát tettek, majdnem ötezret sikeresen.

Emlékeztettek, a kormány a nyár végén döntött arról, hogy a megfelelően felkészült vizsgaközpontok – újabb határidő meghatározása nélkül – a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát. Felhívták a figyelmet, hogy az őszi időszakban öt nyelvvizsgaközpont nyújtotta be akkreditációs kérelmét az Oktatási Hivatalhoz, és szerdán az ötödik is megkapta az engedélyt arra, hogy személyes kontaktus nélkül, online formában is szervezhessen nyelvvizsgát.