Katalizátorokat loptak az éj leple alatt, lebuktak a kijárási korlátozás miatt

2020.11.19. 09:25

A rendőrök őrizetbe vették azt a négy férfit, akik a gyanú szerint egy hónap alatt több mint tíz személygépkocsi katalizátorát lopták el – közölte a police.hu

Kedden történt este tizenegy után, hogy a rendőrök Dunaújvárosban ellenőriztek egy autót és az abban üldögélő négy fiatalt, akiket egyébként már megbírságoltak valamivel korábban, mert megszegték a kijárási tilalmat. Az igazoltatás és a jármű átvizsgálása közben az egyenruhások egy levágott katalizátort találtak, meg néhány eszközt, amelyekkel azt le lehet szerelni a járműről. 

Ahogy telt az idő, kiderült, hogy az autóban levők közül hárman nem sokkal korábban Dunaújvárosban, a Weiner Tibor körúton parkolt autó katalizátorát levágták és elrakták, miközben negyedik társuk a közelben a kocsiban ült, hogy figyelje, hogy társai nyugodtan tudjanak munkálkodni.  

A rendőröknek sem kellett ennél sokkal több, elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságon, és rájöttek, hogy egy hónap alatt többször is elkövették a bűncselekményt. 

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 18 éves ráckeresztúri, a szintén 18 éves és 21 éves ercsi, valamint a 25 éves százhalombattai lakosokat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.