Új igazgatót keresnek a Pécsi Állatkert élére

2020.11.19. 14:32

A Pécsi Állatkert Közhasznú Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatójának lemondása miatt vezetői pályázat kiírásáról döntött a baranyai megyeszékhely polgármestere – derül ki a város honlapján csütörtökön közzétett határozatból.

Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) pécsi polgármester határozata értelmében az új ügyvezető eredményes pályázat esetén jövő év márciustól láthatja el a társaság ügyvezetői feladatait.

A városvezető a lemondását korábban bejelentő, a céget 2016 ősze óta irányító Siptár Dávid távozása utáni időszakra, december 4. és február 28. között Andricz Bertoldot, az állatkert jelenlegi szakmai igazgatóhelyettesét bízta meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Az 1960-ban, társadalmi munkában megépített mecseki létesítményt 2016-ra csaknem kétmilliárd forintból, javarészt fejlesztési forrásból teljes egészében átépítették, ennek eredményeként az utóbbi években egyre több látogatót fogadott a park.

A 4,5 hektáron elterülő, több mint háromszáz faj csaknem másfél ezer egyedét bemutató pécsi állatkert évente 130-150 ezer látogatót fogadott a felújítás óta eltelt években. Az intézmény tavaly szeptemberben a világ egyik legrangosabb szervezetének, az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált.

A létesítménybe az Európai Fajmegmentő- és Tenyészprogram keretében októberben vöröspanda-ikrek költöztek. A veszélyeztetett faj példányainak kifutóját közösségi finanszírozás segítségével, adományokból tudta megépíteni az állatkert.