A MÁV és a Volánbusz is csatlakozott a UNICEF gyermekjogi kampányához

2020.11.20. 09:59

A Gyermekjogok Világnapján, november 20-án, a MÁV és a Volánbusz ismét csatlakozik az UNICEF kampányához, ezért a forgalmasabb budapesti és szolnoki állomásokon gyerekhangok szólnak az utasokhoz és ismertetik velük a gyerekek jogait – olvasható a mavcsoport.hu portálon. 

unicef.gyermekbántalmazás
Fotó: MÁV Magyar Államvasutak Zrt

A gyermekjogüzenetek Budapesten a Nyugati-, Déli- és Keleti pályaudvaron, Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson, a HÉV Batthyány téri állomásán, a Volánbusz Népliget-, Újpest-városkapu és Stadion autóbusz-állomásokon, valamint a szolnoki autóbusz-állomáson szólalnak meg a hangosbemondókban. Arról is tájékoztat MÁV, hogy országosan 125 motorvonat és személykocsi kijelzőjén látható az idei kampány plakátja, amely a gyermekbántalmazás jeleinek felismerésére hívja fel a figyelmet.

Az Ismerd fel és tegyél ellene kampánnyal igyekszik a figyelmet felhívni novemberben az UNICEF Magyarország arra, hogy a gyerekek védelme a társadalom közös felelőssége. Országszerte láthatók a kampány plakátjai, a www.unicef.hu/bantalmazas oldalon pedig a feliratkozó érdeklődők ingyenes online mesterkurzus segítségével ismerkedhetnek meg a gyermekbántalmazás fogalmával és fajtáival, valamint kapnak egy részletes, de közérthető gyermekvédelmi útmutatót is. 

Kapcsolódó

Novák Katalin: garantálni kell a gyermekek biztonságát és egészséges fejlődését

A miniszter a gyermekjogok világnapja alkalmából beszélt erről.