Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Titokban intézetvezető lett Sára Balázs az SZFE-n

2020.11.20. 20:38

Sára Balázs filmes és tévés operatőrt, rendezőt nevezte ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem Film- és Médiaintézete megbízott vezetőjének az új kuratórium – írta meg a hvg.hu.

Az új vezető Balázs Gábor hangmérnököt váltja, aki az egyetem modellváltása miatti tiltakozásul mondott le a pozíciójáról az összes többi intézet vezetőjével együtt.

Kapcsolódó

Egy éjszaka benyújtott törvényjavaslattól a kibertüntetésig

A diákok 70 nap után ugyan elhagyták az egyetem Vas utcai épületét, de ellenállásuk nem ért véget. Összefoglalónk az SZFE-ügyről.

Sára Balázs kinevezéséről az egyetem vezetése nem adott ki külön közleményt. A filmes tanároknak küldött egyik levél aláírásából derült ki, hogy övé a tisztség, amelyre a szokásoktól eltérően nem írtak ki pályázatot.

A levélben egyébként – amelyet Sárán kívül Lajos Tamás kuratóriumi tag és a két újonnan kinevezett rektorhelyettes, Zalán János és Novák Emil írt alá – „személyes megbeszélésre” hívták a filmes tanárokat.

Konstruktív beszélgetést kezdeményezünk az egyetem továbbfejlesztésének, az oktatás minősége magasabb szintre emelésének igényeiről és ennek feltételeiről

– áll a levélben. Arra kérik a címzetteket, amennyiben „nyitottak a közös gondolkodásra”, jelentkezzenek a tanulmányi titkárnál.

Kapcsolódó

SZFE: Pokorny fut a barikádra, Makranczi Covid-kártyáról beszél

A művészek szerint a felnőttek tanulhatnának a diákoktól.

Sára Balázs Sára Sándor kétszeres Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és Moór Marianna Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznő fia. 2012 és 2014 között már oktatott az egyetemen.