16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

BKV: nyilvánosságra hozzák a buszbérlési pályázat anyagát

2020.11.20. 22:18

A BKV Zrt. maradéktalanul betartja a közbeszerzési törvény előírásait, az ajánlatkéréseit, beszerzéseit transzparens módon, a törvények betartásával, a legszigorúbb szabályok szerint végezte és végzi – közölte a társaság pénteken az alacsonypadlós csuklós autóbuszok bérléséről megjelent sajtóhírekre reagálva.

Az ügy előzménye, hogy az mfor.hu portál egy korábbi cikkében arról írt, hogy ciprusi offshore hátterű cégtől bérel buszokat a BKV.

A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a teljes átláthatóság jegyében a BKV a közbeszerzés dokumentációját a GDPR-szabályozásnak is megfelelve

néhány napon belül a társaság honlapján elérhetővé teszi.

Hozzátették: Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felkérte a társaság felügyelőbizottságának elnökét a kérdés soron kívüli kivizsgálására.

Hangsúlyozták: a BKV Zrt. dízelüzemű, használt alacsonypadlós csuklós autóbuszok bérlésére uniós, nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, melyre május 25-ig három ajánlattevő jelentkezett.

A bíráló bizottság – megfelelve a közbeszerzési törvényben és a kapcsolódó végrehajtási rendeletekben előírtaknak – vizsgálta és bírálta az ajánlatokat. Közölték: az érvényes ajánlatot benyújtó cégek a jogszabályban előírtaknak megfelelően 

igazolták, hogy megfelelnek az alkalmassági követelményeknek, illetve hogy kizáró okok velük szemben nem állnak fenn.

Leszögezték: a beszerzés a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, és a teljes folyamatot végig a teljes transzparencia jellemezte.

Az ügyben pénteken megszólalt Karácsony Gergely főpolgármester, aki arra hívta fel a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságokat, hogy – a hatályos jogszabályoknál szigorúbb mércét érvényesítve – a közbeszerzéseiket úgy írják ki, hogy offshore hátterű cégek egyáltalán ne adhassanak be ajánlatot.

Emellett megerősítette, hogy Tüttő Kata főpolgármester-helyettes felkérte a BKV felügyelőbizottságát a közbeszerzési eljárás szabályszerűségének soron kívüli kivizsgálására.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője csütörtökön küldött levelet a főpolgármesternek a BKV buszbérlési tenderének azonnali kivizsgálását sürgetve. Láng Zsolt azt írta: több komoly kérdés is felmerül a tender kapcsán.  • Hírek
  • Bankszámla