Kormánypárti telefonhívásokra számíthatnak az idősek

2020.11.21. 12:14

A Fidesz–KDNP képviselői telefonon fogják felhívni azon támogatóikat, akik hozzájárultak a kapcsolattartáshoz, és életkoruk alapján szükségük lehet segítségre. Ezt Hollik István országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentette be Facebook-oldalán.

A képviselő szerint a koronavírus alapjaiban alakította át a mindennapjainkat, és most mindnyájan a járvány elleni védekezéssel vagyunk elfoglalva.

Mi, a Fidesz–KDNP képviselői és önkéntes segítői a jövő hét elejétől kezdve fel fogjuk hívni telefonon azokat az idős támogatóinkat, akik hozzájárultak a kapcsolattartáshoz, és életkoruk alapján szükségük lehet segítségre vagy csak néhány jó szóra. Vigyázzunk egymásra, és különösen figyeljünk oda az időseinkre, mert minden élet számít. Ha így teszünk, akkor együtt le fogjuk győzni a járványt

– mondja Hollik István a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

 Dübörög a kormányzati kampány

Miközben egyre tragikusabb fertőzöttségi és halálozási adatokról számol be a kormányzati tájékoztató portál, a kormány nagyszabású tájékoztatási akcióba kezdett.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ november 18-i közleményében jelentette be, hogy szerdától rövid tájékoztató filmeket jelentet meg a kormány az új védelmi intézkedésekről.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, Dömötör Csaba által jegyzett közlemény szerint lesznek filmek többek között a kijárási tilalomról, a rendezvénystopról, valamint a polgármesterek által kijelölt területeken kötelező maszkhasználatról.

Az intézkedések és a tájékoztató filmek fő üzenete az, hogy vigyáznunk kell egymásra, mert minden élet számít

– fogalmazott Dömötör Csaba.

A tájékoztató videók először a kormány Facebook-oldalán jelennek meg, majd televíziókban és rádiókban is futnak majd. Az első videók már el is érhetőek.