Nacsa Lőrinc az ellenzéki listáról: Gyurcsány a szerző, Soros a megrendelő

2020.11.21. 16:17

Soros György az Európai Unió vezetői mellett a magyar baloldalnak is kijelölte az irányt, majd hitet tett a közös baloldali lista mellett – erről beszélt a kormánypártok nevében Nacsa Lőrinc KDNP-s országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott videonyilatkozatában.

Nacsa Lőrinc egyebek között vélhetően arra reagált, hogy szerdán az ellenzék pártjai közös felhívásban fordultak az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnökéhez, amelyben leszögezték, hogy Orbán Viktor és kormánya nem egyenlő Magyarországgal.

Soros György ismét nyilvánvalóvá tette, hogy „fel kell lépni Magyarország ellen” – közölte a KDNP frakciószóvivője. Kijelentette:

Készül tehát a Soros-lista: Gyurcsány Ferenc, a baloldal vezére írja, Soros György a megrendelő, a DK-tól kezdve az MSZP-n, a Jobbikon, az LMP-n és a Momentumon át Karácsony Gergely pártjáig mind fel fognak rá iratkozni.

A kormánypárti politikus szerint a baloldali pártokat a bevándorlás támogatása köti össze,

ahogy Soros György is azért támadja Magyarországot, mert a magyarok nemet mondtak a bevándorlásra.

Soros György neve felbukkan Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szombati Facebook-bejegyzésében is, amely párhuzamosságot vél felfedezni Bacsó Péter klasszikus filmszatírája, A tanú jól ismert mondata és „a Soros-kórus” brüsszeli tevékenysége között: ez nem a vallomás, hanem az ítélet.

Az államtitkár a Hír TV-nek adott interjújában „politikai furkósbotnak” nevezte a jogállamisági kritériumrendszert, valamint ismételten az Európai Bizottság alelnökének, Věra Jourovának az alkalmatlanságát fejtegette, aki szerinte hazugságokat állított a magyar sajtószabadságról és médiaviszonyokról.

Tegnapi Facebook-bejegyzésében továbbá azon háborodott fel, hogy „Soros hű szövetségese szerint” alapvető elvárás kell legyen, hogy az uniós adófizetők pénzéből keletkező alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély.

🤠 Lassan kezdenek olyan megszokottá válni Vera Jourová pénteki megszólalásai, mint a kilencvenes években a Dallas...

Publiée par Kovács Zoltán sur Vendredi 20 novembre 2020

Hozzátette, hogy szerinte Věra Jourová „a magyarokat” sértegette azzal, hogy Magyarországot „beteg demokráciának” nevezte korábban.