A Jobbik alelnöke alkalmasnak tartja Jakab Pétert miniszterelnök-jelöltnek

2020.11.22. 14:21

Az ellenzéki pártok egyáltalán nem ugyanazt gondolják a világról, sokszor vannak közöttük áthidalhatatlan ideológiai különbségek. Lehet, hogy majd egyszer ezeket le is bokszolják egymás között, de most „a demokráciát felzabáló fideszes hadsereget” kell visszaszorítaniuk – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke a Klikktv-nek adott interjújában. A politikus szerint ennek az a kulcsa, hogy a tárgyalóasztalnál addig „rágják” a vitás témákat, amíg mindenki számára elfogadható konszenzus születik.

Z. Kárpát Dániel arról is beszélt, hogy a Jobbik korábban a több lista koncepcióját támogatta, de végül azt a konstrukciót fogják támogatni, amely a legtöbb ellenzéki szavazatot képes bevonzani.

Kérdésre a politikus kijelentette,

biztos benne, hogy lesz miniszterelnök-jelöltje a Jobbiknak, szerinte Jakab Péter teljes mértékben alkalmas lenne erre, de személyi döntést még nem hozott az elnökségük.

Azt azonban hangsúlyozta, a Jobbik tiszteletben fogja tartani egy előválasztás eredményét.

Korábban megírtuk, hogy az ellenzéki együttműködés pártjainak berkein belül legtöbbször Dobrev Klárát, Márki-Zay Pétert és Karácsony Gergelyt említik lehetséges miniszterelnök-jelöltként.