Az Indamedia visszavásárolta az Index.hu részvényeit

2020.11.23. 16:00

Az Indamedia Network Zrt. a középtávú stratégiájának elfogadását követően döntött az Index.hu Zrt. részvényeinek teljes körű visszavásárlásáról, így a jövőben az újság mint az Indamedia-csoport tagja folytatja működését.

Az Indexet működtető Magyar Fejlődésért Alapítvánnyal történt egyeztetést követően az Indamedia-csoport igazgatósága döntött az újság visszavásárlásáról, mivel kizárólag az így megvalósuló csoportszintű integráció esetén látja biztosítottnak az Index jelenlegi pénzügyi helyzetének konszolidációját, valamint az újság zavartalan további működését.

Az Indamedia Network Zrt. igazgatósága felkérte Starcz Ákos igazgatósági tagot,hogy vezérigazgatóként vizsgálja meg a csoportszintű integráció felgyorsításának mielőbbi módozatait, valamint lehetőség szerint a legrövidebb határidőn belül stabilizálja az újság pénzügyi helyzetét.

Az Index azt követően került nehezebb pénzügyi és szervezeti helyzetbe, hogy a működési költségeinek észszerűsítése az év során folyamatos téma volt a cég igazgatóságában, majd több sikertelen konszolidációs kísérlet után nyáron távozott a korábbi főszerkesztő és az akkori szerkesztőség jelentős része. A nyári változást követően Szombathy Pál vezetésével a szerkesztőség újraépült, valamint a látogatottsági számokban elszenvedett csökkenés jelentős részét is sikerült ledolgozni. A pozitív folyamatok ellenére a digitális reklámpiacon tapasztalható általános drasztikus visszaesés jelentősen érzékelteti hatását a mindennapi működés során. A fenntartható, eredményes gazdálkodás feltételeit az elmúlt hónapokban nem sikerült kialakítani, az újság folyamatos finanszírozásra szorul. A stabil pénzügyi háttér megteremtésének feltételeit az Indamedia most meghozott döntése biztosítja.

Szombathy Pál jelenlegi vezérigazgató-főszerkesztő közös megegyezéssel távozik az Indextől. Az új tulajdonos Indamedia Network Zrt. az újság zavartalan működésének biztosítása érdekében felajánlotta Bodolai Lászlónak, hogy eddigi munkáját az Index.hu Zrt. igazgatóságában folytassa, azonban Bodolai László a felajánlással nem kívánt élni, így a jövőben mint médiajogász támogatja a csoport működését.  • Hírek
  • Hírek