Chaten bonyolította drog adás-vételeit egy huszonévesekből álló hálózat

2020.11.24. 15:04

Huszonévesek fogtak chatszobás drogkereskedésbe és hoztak létre országos hálózatot. A kábítószer beszerzését neten keresztül bonyolították, az árut külföldről, futárszolgálat útján érkeztették Magyarországra. Az volt az illúziójuk, hogy mindez a hatóságok előtt rejtve maradhat. Tévedtek. Erre akkor jöttek rá, amikor 2020. november 20-án hajnalban rendőrök ébresztették őket – írja a police.hu.

Pénz, fegyver, drog
A Készenléti Rendőrség több osztálya a  Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályával együttműködve 2020. november 20-án összesen 15 helyszínen ütött rajta a fiatalokból álló drogbandán. A többségében fővárosi huszonévesekből álló hálózat tagjainál többfajta kábítószert találtak.

A több kilogrammnyi lefoglalt anyag között volt marihuána, extasy, hasis, LSD, amfetamin, de még kokain is.

Mivel információjuk volt arról, hogy az ugodi gyanúsított fegyverrel rendelkezhet, ezért őt a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével fogták el. A nyomozók a budapesti, táborfalvai, ugodi, valamint győri kutatások során találtak a kábítószer csomagolásához és méréséhez használatos tárgyakat, de lefoglaltak számítástechnikai eszközöket, egy légfegyvert és egy lőfegyvert is, míg készpénzben több mint tízmillió forintot.

A készenléti rendőrség munkatársai összesen 18 emberrel szemben folytatnak büntetőeljárást kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. Kilenc férfit és két nőt bűnügyi őrizetbe vettek. A rendőrök tíz ember vonatkozásában előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, és egy személy bűnügyi felügyeletének elrendelését javasolták.   

A kábítószer-kereskedelem bűntett:

két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el. Életfogytig tartó börtönbüntetés várhat arra, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedik.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás