Már csaknem 11 ezren igényeltek ingyen internet-hozzáférést

2020.11.24. 16:17 Módosítva: 2020.11.24. 16:28

Eddig mintegy tizenegyezer lakossági előfizető kérte a harminc napra ingyenes internet-hozzáférést az arra jogosultak közül – közölték a szolgáltatók a távirati irodával. Orbán Viktor miniszterelnök  november 14-én írta alá azt a kormányrendeletet, amelynek értelmében ingyen internetet használhatnak a digitális oktatásban tanulók és tanítók.

A Magyar Nemzet korábban arról írt: a veszélyhelyzet ideje alatt a digitális oktatással érintett családokat segítő intézkedésekről szóló jogszabály a helyhez kötött, vagyis a vezetékes internet-előfizetésre vonatkozik.

Kapcsolódó

Orbán Viktor: 30 napra ingyen kapják az internetet az online oktatásban részt vevő középiskolások

Lesz egy vita a cégekkel – fűzte hozzá a miniszterelnök. Vagy mégsem?

A DIGI most azt közölte, hogy a szolgáltatónál eddig mintegy 1500-an jelezték igényüket. A támogatás november 18. és december 4. között kérhető egy adatlap kitöltésével. A Vodafone Magyarországnál csaknem tízezren kérték már a vezetékes internetet használó ügyfelek közül az ingyenes hozzáférést.

Az arra jogosultak a támogatást online tudják igényelni november 18–27. között.

Ehhez az ügyfélszámra, a szolgáltatási címre, az oktatási azonosítóra és az oktatási intézmény nevére van szükség, illetve még szükség lehet a korábbi számlára is.

Az ingyenes internetre jogosult Telekom-ügyfelek a cég honlapján, a Flip-ügyfelek a Flip honlapján jelezhetik igényüket a harminc napig ingyenes internetszolgáltatásra november 18–27. között. Az igény feladásához mindkét esetben egy számlára, valamint az oktatási azonosítóra van szükség. A harmincnapos ingyenességet az integrált csomagot használó ügyfelek is igénybe tudják venni, mert a számlán az 5 százalék áfatartalmú vezetékes internetszolgáltatás külön tételként jelenik meg.

A Telenor Magyarország az Innovációs és Technológiai Minisztériummal egyeztetve

valamennyi előfizetőjének ingyenesen elérhetővé teszi az otthoni tanuláshoz szükséges legfőbb weboldalak elérését.

Az ingyenes elérés a vírushelyzet miatt bevezetett vészhelyzeti intézkedések idejére szól, és automatikusan, november 27-étől 2021. február 8-ig elérhető valamennyi Telenor-ügyfélnek, az előfizetőknek ezzel kapcsolatban teendőjük nincs.  • Tippek
  • Hírek