Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-1 °C
6 °C

Nem érdekelték a korlátozások a keleméri presszó tulaját, játékversenyt is rendezett

2020.11.24. 12:31

A nyitva tartást és a gyülekezést is tiltó kormányrendelet ellenére  játékversenyt rendezett az üzemeltető a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Keleméren egy presszóban, és italt is felszolgált a vendégeinek, ezért a hatóságok a bezárás mellett döntöttek – mondta el Kiss Róbert alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. 

Az alezredes először az idősek vásárlási sávjáról szóló intézkedéseket ismertette, hozzáfűzve, a betartatásukról az üzletvezető gondoskodnia. A jogsértőket, vagyis azokat, akikre az adott idősávban nem mehetnek vásárolni, fel kell szólítani az üzlet elhagyására, és ha ennek az illető személy nem engedelmeskedik, értesíteni kell a rendőrséget.

Ha ezt az üzletvezető elmulasztja, a rendőrség közigazgatási hatósági intézkedést is indíthat.

Beszélt arról is, hogy 

  • maszkviselés hiánya miatt az elmúlt 24 órában 294 személy ellen intézkedtek, eddig pedig összesen 7826 alkalommal a rendelet hatályba lépése óta. 
  • Makón ellenőriztek egy sörözőt, ahol a vendégek ittak, és emiatt 31 napra bezártak a helyet,
  • a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Keleméren egy presszóban az üzemeltető játékversenyt rendezett és italt szolgált fel, ezért a hatóságok szintén a 31 napos bezárás mellett döntöttek,
  • kijárási tilalom megszegése miatt miatt 324 személy ellen kellett fellépni az elmúlt 24 órában, a számuk a kijárási korlátozások, illetve a kijárási tilalom elrendelése óta összesen 5954,
  • hatósági házi karantén betartását a rendőrök 16078 alkalommal ellenőrizték 24 óra alatt, és elrendeltek 6107 újat, amivel a számuk összesen 41 557-re nőtt.
  • nyitvatartási szabályokat megszegése miatt két üzlet esetében döntöttek vendéglátóhely ideiglenes bezárása mellett, eddig összesen 73 helyet zártak be.


  • Vennék
  • Hírek