Bernát, Felícia
EUR 384,09 Ft
USD 362,83 Ft
8 °C
30 °C

1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet

2020.11.25. 08:32

1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet – erről a honvédelmi miniszter beszélt  a Spirit FM Exkluzív című műsorában. Benkő Tibor azt is közölte: szigorú óvintézkedéseket vezettek be, hogy elkerüljék a járvány terjedését a katonaság körében. 

A műsorban a honvédelmi miniszter elmondta, hogy

a kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet,

hozzátéve: az intézmények egyelőre ennyi katonát kértek, de ha a jövőben több segítségre lesz szükségük, akkor tudnak még ennél is több embert biztosítani.

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy a járvány kezdete óta több mint 1100 katona megfertőződött, de közülük kilencszázan már meggyógyultak. Hozzátette: a jelenleg fertőzöttek közül senkit sem kell lélegeztetőgépen kezelni. 

A honvédelmi miniszter közölte azt is: rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be mind a Magyarországon szolgáló, mind a külszolgálatban lévő katonák esetében.

Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket

– fejtette ki.

Benkő Tibor továbbá azt is kifejtette, hogy

hétfőtől a katonákat több intézmény védelmére is alkalmazni fogják, többek között kormányzati épületeket, valamint más államok külképviseleteit fogják őrizni. 

A miniszter arra is reagált, hogy a honvédség legújabb beszerzései kapcsán sok politikus, illetve médium részéről kritika érkezett. Benkő Tibor erre reflektálva azt mondta: nem szabadott volna hagyni, hogy a Magyar Honvédség az utóbbi évtizedek során leamortizálódjon, és akkor kevesebbet kellett volna költeni ezekre a fejlesztésekre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek