Meghalt Klecska Ernő, az Orbán-interjú meghamisításával megvádolt újságíró

2020.11.25. 21:49

Nagy veszteség érte Székesfehérvár közösségét: elhunyt Klecska Ernő mérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője – olvasható a szekesfehervar.hu oldalon.

Klecska Ernő a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett villamosmérnöki diplomát, majd mérnök-közgazdászként végzett az Óbudai Egyetemen. Húsz évig dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak, egészen 2016-ig. Utána a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, illetve a budapesti Athéné Gimnázium pedagógusaként dolgozott. Az elmúlt hónapokban a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, valamint a Prosperis Alba kommunikációs csapatának tagja volt.

Kapcsolódó

Szerkesztőket rúgtak ki a meghamisított Orbán-interjú miatt

A tulajdonosok szerint ők követtek el szabotázst, a szerkesztők szerint egy hekker provokált.

A Media1 úgy írja, a Mészáros Lőrinc felcsúti nagyvállalkozó birtokába került Mediaworks  váratlanul elbocsátotta, mivel nevét összefüggésbe hozták az Orbán Viktorral készült interjú meghekkelésével. A Fejér Megyei Hírlapban 2016 decemberében megjelent, meghamisított miniszterelnöki interjú miatt több lapszerkesztőt is elbocsátottak. Közülük ketten, Hajnal Csilla, a lap akkori felelős szerkesztője és beosztottja, Klecska Ernő lapszerkesztő munkaügyi pert indított a kiadó ellen, mert szerintük jogszerűtlenül rúgták ki őket, semmi közük a hamisításhoz. A bíróság ítéletében Klecska Ernőnek adott igazat: elbocsátása alaptalan volt, a vádak pedig koholtak, Klecska tehát nem volt részese a történteknek, ezért kártérítést ítéltek meg neki.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport