Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A bíróság 25 milliós kártérítést ítélt meg a lúgos doktor áldozatának

2020.11.25. 18:46

Nem kevesebb, mint 25 millió forint kártérítés megfizetésére ítélte a bíróság első fokon B. Krisztiánt, a „lúgos doktort” – számolt be a szerdai tárgyalásról az nlc.hu. A bírónő kiemelte, hogy a támadás során az áldozat, Renner Erika életminősége nem lesz már olyan, mint a támadás előtt volt. A csonkítás után hét évvel később még mindig fájdalmakkal kénytelen együtt élni, énképe, nőiessége és szexualitása is súlyosan sérült.

Ez az ítélet azt üzeni, hogy nem éri meg bántalmazni, megcsonkítani senkit, az elkövetőnek nemcsak büntetőjogi, hanem anyagi felelőssége van a bűncselekménye után. Kevés áldozat jut el idáig, de tanácsolom nekik, ne hagyják magukat, és az anyagi terheket is kell viselni az elkövetőknek, ehhez ragaszkodjanak az áldozatok 

– nyilatkozta a portálnak Renner Erika, majd hozzátette:

A magyar jogrendszer ennyire árazta be a testem.

B. Krisztián 2012. március 12-én maró anyaggal leöntötte és ezzel sérülést okozott Renner Erikának. A bíróság kiemelte, hogy Renner Erika a támadás óta poszttraumás stresszben szenved, és bírósági procedúrák, kezelések miatt nem volt alkalma és ideje a feldolgozásra.

A bíróság azt is kiemelte, hogy Erika a támadás óta folyamatos fizikai fájdalommal küzd, napi szinten kell kezelni a sebét. Azt is hangsúlyozta, hogy bár a korából kifolyólag lehetne még anya, a sérülései miatt többé ez nem lehetséges.

B. Krisztiánt 2018-ban a Kúria jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre ítélte. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport