Amerikai beavatkozást vizionál 2022-re a kormányközeli elemző

2020.11.25. 07:07

Ha Joe Biden lesz az Egyesült Államok elnöke, Kelet-Európában a felvállalt konfliktusok ideje jön el – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont csoport vezetője, elemzője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az elemző közölte: ha Joe Bident beiktatják, merőben más külpolitikát fog folytatni, mint Donald Trump jelenleg még hivatalban lévő elnök, és ennek hatása lehet a 2022-es magyarországi országgyűlési választásokra is.

Mráz Ágoston Sámuel azt mondta, hogy a 2022-es választásokon 

komoly beavatkozás lesz, vagy az amerikai kormányzat, vagy az amerikai kormányzat új áramához közálló politikai körök részéről.

Hozzátette: 

a magyar parlamenti választásnak nemcsak Magyarország és nemcsak Európa szempontjából lesz tétje, hanem az egész világon érdeklődést fog kiváltani. Akik nem szimpatizálnak a magyar kormánnyal, nagy tétet tesznek arra, hogy változás következzen be.

Az elemző szerint Soros György befolyásáról még sokat lehet majd hallani, mert ezt a választást rendkívül fontosnak tartja. Mráz azt mondta, hogy az uniós költségvetési vitában Soros szívességet tett azzal, hogy cikket írt, amelyben felvállalta, hogy az európai liberális erőkkel van szövetségben, és a vétózó magyar és lengyel kormányok megbüntetését fontosnak tartja. Szerinte ilyen típusú beavatkozás, szellemi küzdelem várható 2022 tavaszán is, talán minden eddiginél élesebben.  • Tippek
  • Babaváró hitel