Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Egy csónakban csak egy ember pecázhat a szigorítások idején

2020.11.25. 10:37 Módosítva: 2020.11.26. 11:57

A kormány és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) számos intézkedést hozott, hogy lassítsa a koronavírus-fertőzések terjedését és ezekről szigorításokról a szövetség beszámol a portálján.

A MOHOSZ oldalán tájékoztatnak, hogy este 7 óra és reggel 5 óra közötti időszakban nem engedélyezett az éjszakai horgászat. Azonban a kivételt képező idősávban engedélyezett a halfogás, ám a vízi járműről történő horgászat kizárólag egyénileg végezhető, azaz egy csónakban, hajón, csak egy ember tartózkodhat, ezt pedig a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szakemberei derítették ki, mert nem volt világos a kormány és szövetség iránymutatása, szabályozása, ezért megkeresték a Nemzeti Népegészségügyi Központot. Dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos válaszában azt közölte a céggel, hogy a vízijárműről történő horgászat egyénileg végezhető csak.

Kiemelten fontos, hogy az éjszakai korlátozás idején a saját telken lévő stégen sem lehet horgászni, hiszen az ugyanúgy a kijárási korlátozás megszegésének minősül. Ezen felül a MOHOSZ figyelmezteti a horgászokat, hogy a halőröknek a megszokott feladataikon túl a jelenlegi helyzetben jelezni kell, ha valaki megszegi a házi karantént, illetve ha olyan horgászt látnak, aki egyértelműen beteg (jellemző tüneteket tartósan mutat), akkor számára megtilthatják a horgászatot. 

Kapcsolódó

Százezreket találtak a Dunába fulladt horgász zsebében

Egy kajakos időben ki tudta menteni az egyiküket, de a 61 éves férfit elsodorta a folyó.  • Vennék
  • Hírek