Mentális egészségmegőrzési programot indított a Bátor Tábor a járvány ideje alatt

2020.11.26. 13:32

Elindult a Bátor Tábor Online iskolai programja. Digitális oktatásban részesülő vagy karantént töltő osztályok számára indította el új, ingyenes iskolai programját a Bátor Tábor. Változatos programkínálatukkal az osztályfőnököknek segítenek a képernyőn keresztül is összekovácsolni a csapatot, otthonról is közös élményeket szerezni, írják az Országos Sajtószolgálatnak eljuttatott közleményükben.

A Bátor Tábor közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a mentális egészségmegőrzés területén, amit a járványhelyzet kitörésével a digitális térbe is sikeresen átültetett. Online iskolai programjuk a tanárokat és diákokat egyaránt kihívás elé állító távoktatásban nyújt támogatást.

A digitális oktatás a pedagógusoknak rengeteg új feladatot jelent, emellett alig jut energia arra, hogy a gyerekek közösségi igényeire is reagálni lehessen

– mondta Vargyas-Tóth Julianna, az alapítvány programfejlesztési tanácsadója.

Kapcsolódó

Beelőzték a mentők a gyermekgyógyítást

Idén az Országos Mentőszolgálat Alapítványa kapta a legtöbb egy százalékos személyi jövedelemadó-felajánlást.

Mi lesz az osztályközösséggel, ha a digitális órán csak a tananyag átadására van idő? A Bátor Tábor Online iskolai programja lehetőséget kínál arra, hogy az osztály a virtuális térben is összecsiszolódjon, és közös, jó élményeket szerezzen 

Kapcsolódó

Már csaknem 11 ezren igényeltek ingyen internet-hozzáférést

Már több mint 11 ezer lakossági előfizető kérte a harminc napra ingyenes internet-hozzáférést a digitális oktatáshoz.

A programra olyan osztályfőnökök jelentkezését várják, akiknek általános iskola 3. és a középiskola 12/13. évfolyama közti osztálya van, és akik úgy érzik, jót tenne a csapatnak 100-120 percnyi közös kikapcsolódás a Bátor Tábor képzett önkéntesei által biztosított online foglalkozások valamelyikén.

További részletek a Digitális Bátor Tábor Rét menüpontjában érhetők el.