A Fidesz azt követeli, hogy a veszélyhelyzet alatt Karácsony Gergely számolja fel a belvárosi biciklisávokat

2020.11.26. 15:43

Adja vissza Karácsony Gergely az elvett parkolóhelyeket!

– követeli közös közleményben a ferencvárosi és a józsefvárosi Fidesz-szervezet a budapesti főpolgámestertől, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére szüntesse meg a belvárosi kerékpársávokat és adja vissza az elvett parkolóhelyeket a VIII. és a IX. kerület lakóinak. Eszerint a főpolgármester indokolatlanul, a budapestiek megkérdezése nélkül alakított ki eredetileg ideiglenesnek szánt kerékpársávokat a belvárosban. 

A Fidesz két ellenzékbe szorult budapesti szervezete azt állítja, hogy a hideg időben amúgy is jóval kevesebben használják a bringasávokat, és a veszélyhelyzetben fontos lenne a lehető legtöbb parkolóhely biztosítása. 

Baranyi Krisztina (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) és Pikó András (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) polgármester álljon ki a ferencvárosiakért és a józsefvárosiakért, és kezdeményezze a főpolgármesternél az intézkedést

– zárja a közleményt a ferencvárosi és józsefvárosi Fidesz. 

❗️Adja vissza Karácsony Gergely az elvett parkolóhelyeket! Karácsony Gergely a budapestiek megkérdezése nélkül...

Közzétette: Ferencvárosi Fidesz – 2020. november 26., csütörtök

Véleményüket nem mindenki osztja, a napokban szakmai szervezetek, zöldek többször mértek az egészségügyi határérték feletti szmogos levegőt Budapesten. Több tanulmány is igazolja, hogy a légszennyezésnek való kitettség növeli a koronavírus-helyzet súlyosságát is. A városban lévő tartós szmog legfőbb okaként az ingyenparkolásból eredeztethető megnövekedett autóforgalmat nevezik meg. 

A Greenpeace Magyarország pár nappal ezelőtt Budapest belvárosából jelentkezett be, ahol Simon Gergely, regionális vegyianyag-szakértő a légszennyezés és a koronavírus kockázata közötti összefüggésekről beszélt.