Gombapincéjében termesztett füvet a sportlövő

2020.11.26. 09:54

A XXII. kerületi rendőrök rajtaütöttek egy kábítószertermesztőn egy tétényi pincészetben.

A 42 éves V. Zoltán édesanyja gombapincészetét használta arra, hogy rejtve maradjon a kannabiszültetvénye. A rendőrök a férfi elfogására a Terrorelhárítási Központ egységeit kérték fel, mert az adatgyűjtések során megállapították, hogy V. Zoltán sportlövőként tartási engedéllyel rendelkezik több maroklőfegyverrel – közölte a rendőrség.

Az összehangolt műveletben a budafoki rendőrök és a TEK munkatársai hétfőn megfigyelték a férfit, majd a pincészetnél elfogták. A nyomozók a két részből kialakított hely egyikében kiépített szellőztetőrendszert, a másikban 279 tő kannabiszt és a növények termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.

A rendőrök a férfi martonvásári lakását is átkutatták, ahol több olyan nagy értékű tárgyat foglaltak le, melyek bűncselekményből származhatnak: több mint tízmillió forintot, két autót és túramotort, valamint négy karórát.

V. Zoltánt kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették és indítványozták a letartóztatását.