Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Összehangolja menetrendjét a MÁV és a Volánbusz

2020.11.27. 17:10

December 13-tól kezdve a MÁV és a Volánbusz több vonalon új menetrendet léptet életbe azzal a céllal, hogy jobban összehangolják a két társaság közlekedését – írja a mavcsoport.hu.

A honlapról kiderül, hogy a MÁV-START 2020/2021-es menetrendje

mintegy harminc vasútvonalon hoz az utasok számára jól érzékelhető változást.

E változások révén több térségben is összehangolódnak a vasúti és buszos csatlakozások, mindez pedig javítja „a közösségi közlekedési rendszer versenyképességét” – írták. 

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója fontos lépésnek nevezte a változásokat, és azt is elmondta, hogy 2022-re „közös és összehangolt menetrendi kínálatot” szeretnének bevezetni, valamint egységesíteni szeretnék a jegyek és bérletek értékesítését. 

Emellett arról is beszélt, hogy jelenleg is zajlik a járműpark és a pályahálózat felújítása, valamint a tarifaközösség bevezetése. Részletezte: az emeletes motorvonatok, korszerű IC+ kocsik már fokozatosan állnak forgalomba,

emellett 54 új HÉV-szerelvény, 115 mozdony és több száz busz beszerzése van folyamatban.

Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a Volánbusz minden fejlesztése azt a célt szolgálja, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett.

Hozzátette, hogy a busztársaság a járműflotta modernizációjával, az utazási komfort folyamatos növelésével nemcsak a szolgáltatási színvonal emelésére törekszik, hanem a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentésére is. Ismertette, hogy

2020 januárja és júliusa között 8743 TONNÁVAL CSÖKKENT A VOLÁNBUSZ JÁRMŰVEINEK SZÉN-DIOXID-KIBOCSÁTÁSA az előző év azonos időszakához képest.

A jövőben elektromos autóbuszok jelentős számú beszerzését is tervezi a vállalat, a járművek működtetéséhez szükséges töltési infrastruktúra kialakításával együtt – tette hozzá. 

A várható változásokat részletesen, térségenként szelektálva is el lehet olvasni a MÁV honlapján.  • Vennék
  • Hírek