Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Készen állnak a forgatókönyvek, 13 ezer helyszínen fogják oltani a magyarokat koronavírus ellen

2020-11-26T113829Z 1425643827 RC2ZAK9TDI00 RTRMADP 3 HEALTH-CORO
2020.11.27. 08:58

Két forgatókönyv is van – válaszolta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában arra a kérdésre, hogy a kormányának van-e oltási terve a koronavírus elleni vakcina megjelenése után. A két forgatókönyvet már hetekkel ezelőtt kidolgozták, az egyiket pedig december vagy január környékén vetik be, mert

először jóval kevesebb oltóanyag jön, mint amennyi magyar ember van, ezért majd előre vesszük a védekezésben résztvevőket és a védett csoportokat. 

Ha már lesz elég vakcina, akkor az embereknek egyszerűen csak jelentkezniük kell, és 13 ezer kijelölt helyszín egyikén fogják beoltani őket. 

A miniszterelnök bejelentette, hogy jövő héten elindul egy felmérés, kik azok, akik be akarják oltatni magukat. Elindítanak egy internetes és egy levélben történő regisztrációt, hogy fel tudjon előzetesen iratkozni az, aki szeretné a vakcinát. 

A síeléssel kapcsolatban azt mondta, hogy jó sportnak tartja, szerinte az egészséges életmód is fontos, de most nem ez a fő dolog, így nem tartja jó ötletnek a  téli szezonban síelni menni. Emlékeztetett, hogy a tavaszi időszakban pont ezek a helyek voltak a fertőzés bizonyított okai. Aki ennek ellenére mégis külföldre megy, szigorú ellenőrzésre és karanténra számíthat. 

A miniszterelnök azt mondta, nem tudják megmondani, hogy maradnak-e a szabályok az adventi időszakra, illetve karácsonykor, egyelőre 8-10 napnál nem tudnak előrébb tervezni, de a kormány dönteni fog hamarosan erről is. 

Két frontvonalon harcolnak, a kórházakban és az iskolákban, az elsőben életeket mentenek meg, a másodikban munkahelyeket,  mivel akinek a gyerekével otthon kell maradni, az nem tud dolgozni. Hangsúlyozta, hogy még csak a kijárási tilalom felénél tartunk, ki kell tartani a végéig.

(Borítókép: Képünk illusztráció! Fotó: Dado Ruvic / Reuters)  • Vennék
  • Hírek