Erdő Péter: Meg kell építeni az élet hídját, ezen dolgoznak az orvosok, a betegápolók

2020.11.28. 20:40

Az ember élete, minden nemzedék élete híd a múltból a jövő felé. Az élet hídját kell megépítenünk

– mondta Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek advent első vasárnapjának előestéjén. Hozzáfűzte, ezen dolgoznak a szülők, az orvosok, a betegápolók és mindazok, akik az emberek egészségét és életét védik. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus honlapján közzétett videoüzenetében, amiről a távirati iroda számolt be, Erdő Péter úgy fogalmazott, meg kell építenünk a szeretet hídját is. A szeretetet pedig leginkább a családban lehet továbbadni a felnövekvő nemzedéknek.

Kapcsolódó

Erdő Péter: A járvány mindig alkalom a megtérésre

Senki sem tudhatja, mikor fertőződik meg, és fontos, hogy tiszta szívvel állhasson Isten előtt.

A bíboros szerint a tudás hídját is meg kell építeni. Mindazt a tudást, amit az emberiség felhalmozott, tovább kell adni, hogy a következő nemzedékek gyarapíthassák. A pedagógusok, a nevelők, a kutatók, a tudósok mind-mind ezen fáradoznak, és ez a felelősség a mai nemzedéket is terheli. 

Isten nem hagyja magára az emberiséget. Ő itt jár velünk a történelem útján, és vár bennünket egy boldogító örök találkozásra"

– hangsúlyozta a bíboros. Hozzátette, hogy itt, a Földön is meg kell ragadni a találkozás alkalmait, amilyen például a jövő szeptemberre tervezett Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus is lesz.