Kásler Miklós: a magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő nyomást

2020.11.28. 13:41

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek – kezdi szombat délutáni Facebook-bejegyzésében Kásler Miklós.

Az emberi erőforrások minisztere úgy folytatta: ebben az évben már másodszor kényszerülünk visszahúzódni szűkebb pátriánkba az egészségünk védelmében, mindezt azért, hogy kellően lelassíthassuk a koronavírus terjedését addig, amíg elérhetővé nem válik a megfelelő vakcina.

A hangsúly pedig a garantáltan biztonságos és hatékony oltóanyagon van. Több ország számos gyártója jelentett be kecsegtető eredményeket, de fontos leszögezni a tényeket: az új típusú koronavírus felbukkanása óta már többszörösen felül kellett vizsgálni a típusos tünetek, az alkalmazandó terápiák és medicinák listáját, és jelenleg még egyetlen kifejlesztett vakcina esetében sem jelenthetjük ki teljes bizonyossággal, hogy szövődmények nélkül képes bármilyen védettséget biztosítani. Utóbbiról csak a minden részletre kiterjedő vizsgálatok lezárultát követően fogunk pontos képet kapni

– írja a miniszter. Kásler Miklós hozzátette: hosszú hónapok óta dolgoznak együtt az érintett területek legkiválóbb képviselőivel, akikkel a rendelkezésre álló szakirodalom és tapasztalatok legszélesebb skáláját elemezve készítik elő valamennyi döntést.

A jelenlegi rendkívüli helyzetben pedig a kormányzati feladatmegosztás azzal segíti a munkánkat, hogy a járványügyi és egészségszakmai döntések támogatását és szigorú operatív végrehajtását az operatív törzs és az egyenruhás testületeink vezetőjeként a belügyminiszterhez delegálja. Ez a struktúra és munkamegosztás pedig a járvány első hullámában már látható és érezhető eredményességgel bizonyított

– mondta Kásler Miklós, aki azzal zárta bejegyzését: „mindannyiunk közös érdekében higgadtságra és mértéktartásra intek valamennyi véleményformálót, ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy bár pontosan nem tudhatjuk, mi vár még ránk, de az biztos, hogy a végén közös erővel győzni fogunk!”

A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást. A politikai hangulatkeltések ellenére most a...

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. november 28., szombat