154 koronavírus-fertőzöttet találtak egy soproni idősotthonban

2020.11.28. 14:54

Szél Bernadett a Nemzeti Népegészségügyi központhoz fordult, miután több soproni civil is megkereste, hogy az idősek otthonában nagy gond van, a hozzátartózok nem kapnak tájékoztatást szeretteikről. 

A független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán osztotta meg, hogy adatigényléssel fordult a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz. Információi szerint az önkormányzati fenntartásban lévő Soproni Szociális Intézmény – Idősek Otthonában

nagyon súlyos a helyzet, és a hozzátartozók nem kaptak tájékoztatást. Beszámolók szerint az otthon nem volt elérhető telefonon, és mivel látogatási tilalom van érvényben, a rokonok gyakorlatilag semmilyen információhoz nem jutottak.

A politikus hozzátette, nyilvánvaló, hogy brutális nyomás alatt vannak ezek az intézmények, de az aggódó hozzátartozók korrekt tájékoztatását minden körülmények között meg kellett volna szerveznie a vezetésnek. Mint Szél Bernadett fogalmaz, „a helyi felháborodás nyomán végül sikerült elérni, hogy ez megtörténjen”.

Müller Cecília válaszlevélben azt írta, a 230 fős intézményben 105 gondozott, továbbá 49 gondozó kapta el a vírust, jelenleg is 105 gondozott és 46 gondozó fertőzött. Közülük jelenleg hárman vannak kórházban. Eddig 12 fő COVID–19-fertőzött gondozott hunyt el.

Újabb adatokat kaptunk Müller Cecíliától — beszédes számok érkeztek. Helyi civilek kerestek meg azzal, hogy a Soproni...

Közzétette: Szél Bernadett – 2020. november 28., szombat