SZFE: az egyetem új fenntartója érvénytelenítette a félévet

szfe-35-BS
2020.11.28. 08:14

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn – derül ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem új fenntartójának péntek esti közleményéből. Az 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendeletre hivatkozva azt írják:

az SZFE-n az oktatási tevékenység csak 2021. február 1. után folytatható. A rendkívüli helyzettel érintett, 2020. őszi félév nem számít be az Nftv. 47. § (1) bekezdése, 48. § (2) bekezdése, 48/A. § a) pontja, valamint 53. § (4) bekezdése szerinti határidőbe.

Hozzátették: a fenntartó felkéri az intézmény vezetését, hogy intézkedjen a tanév szükség szerinti meghosszabbításáról azzal, hogy az első féléves tárgyak teljesíthetőségét a következő félévek során lehetőség szerint biztosítsa.

Mint megírtuk, az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött arról, hogy a tanév 2021. február 1-től folytatható az intézményben, ezután több hallgató és oktató Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult. Aáry-Tamás Lajos tegnapi jelentésében kezdeményezte, hogy a kuratórium

haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését. 

Borítókép: Bánkúti Sándor / Index