Szijjártó Péter: Újabb 61 milliárd forintos támogatást kaphatnak a cégek

2020.11.28. 12:29

Újabb 61 milliárd forintos támogatási keretet nyújt a kormány azoknak a cégeknek, amelyek vállalják, hogy úgy fejlesztenek, hogy nem bocsátják el a dolgozóikat – jelentette be szombaton a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter úgy nyilatkozott az MTI-nek, miután részt vett a gazdaságstratégiai megbeszélésen a karmelita kolostorban, hogy ebben a „küzdelemben” azok a vállalatok a legfontosabb „szövetségeseik”, amelyek a nehéz körülmények ellenére is vállalják, hogy fejlesztenek. Mint fogalmazott, a mostani fejlesztések, illetve beruházások jelentik a garanciáját a meglévő munkahelyek megvédésének, ezért a kormány támogatást nyújt azon cégeknek, amelyek vállalják, hogy nem bocsátják el a náluk dolgozókat.

A magyar gazdaság életerejét világosan mutatja az a tény, hogy negyedóra alatt 363 cég jelentkezett erre a támogatásra

– jelezte, hozzátéve, hogy ebből 285 magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik, míg a maradék itteni, de külföldi tulajdonú, ugyanakkor magyar embereket foglalkoztató vállalat. A 363 cég mintegy 199 milliárd forintnyi beruházásra szánta el magát, s ezzel mintegy 49 ezer munkahelyet véd meg – részletezte Szijjártó Péter, aki köszönetet mondott az említett vállalatoknak, megjegyezve, hogy a kormány a beruházás összegének mintegy egyharmadát állja.  • Tippek
  • Hírek