Két kocsija nélkül érkezett az állomásra a lajosmizsei vonat, az utasoknak senki nem szólt

2020.11.28. 19:16

Hallottunk már olyat, hogy egy kisgyermek elhagyja az egyik kesztyűjét, és sokunkkal fordult már elő, hogy az esernyőnket felejtettük valahol, sőt, a mobiltelefonjukat is gyakorta veszítik el az emberek. Ám olyasmiről, hogy egy vonat elhagyta volna néhány utasszállító kocsiját, ritkábban értesülünk, pedig pontosan ez történt szerdán a  Budapest–Lajosmizse-vonalon – amiről a mav142.blog vasúti tematikájú oldal adott hírt. Állítólag a Szovjetunióban létezett az eltűnt vonatok minisztériuma, lehet, hogy hazánkban is szükség lesz lassan ilyen intézményre. Az abszurd események Pest megyében, Felsőpakony és Ócsa között játszódtak le.

Az RTL Klub Híradónak nyilatkozott egy utas, aki az egyik lelenckocsiban ült. Elmondta, hogy

egy órán át vesztegeltek a nyílt pályán, és közben senkitől semmilyen információt nem kaptak,

így érthető módon egyre többen félni kezdtek. Sokaknak megfordult a fejében, hogy egy másik vonat beléjük ütközhet, és hasonlók, ezért a vésznyitóval kinyitották a kocsik ajtajait, és leszálltak. Néhányan elunták a várakozást, és gyalog indultak útnak.

A RTL információi szerint a mozdonyvezető csak az ócsai állomáson vette észre, hogy kevesebb kocsival érkezett meg. Ekkor a tanúk szerint nagy sürgés-forgás vette kezdetét, majd az utasokat leszállították, és visszafordult a motorvonat az elhagyott kocsijaiért. A MÁV szerint a lefelejtett kocsik utasai nem voltak veszélyben. 

Kapcsolódó

Összehangolja menetrendjét a MÁV és a Volánbusz

December 13-tól kezdve több vonalon új menetrend lép életbe.

Cikkünk megjelenése után reagált a MÁV is. A vasúttársaság szerint

valójában az történt, hogy a Desiro motorvonatnak műszaki hiba miatt Felsőpakonynál leakasztották a hátsó egységeit.

A helyszínen maradt két egységet befékezték, hogy ne guruljanak el, fűtés, világítás is volt rajtuk. A szerelvényért a Desiro motorvonatokhoz értő szakemberrel tértek vissza Ócsáról, segítségével sikerült elhárítani a hibát, és elvontatták a két egységet is Ócsára. Felsőpakonynál egy vágány van, ezért a műszaki hiba elhárításáig, fél hétig szünetelt a forgalom Gyál és Ócsa között. A vasúttársaság pótlóbuszt is rendelt, de arra végül nem volt szükség. 20–60 perccel nőtt az eljutási idő a lajosmizsei vonalon. Késő estére helyreállt a menetrend szerinti közlekedés. 

A vasúttársaság az utasok elnézését kéri, hogy késve érkeztek úti céljukhoz, valamint azért, hogy a helyszínen nem tájékoztatták őket arról, szálljanak át az Ócsára továbbinduló első egységre.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás