Fekete-Győr: készen állunk a kormányváltásra

TRAL7794
2020.11.29. 21:43

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén hatalmazta fel a párt elnökségét, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon az ellenzéki pártokkal közös listát állítson - olvasható a párt közleményében. Fekete Győr András azt írta közösségi oldalán:

Tíz év után először nyílik valódi esély arra, hogy mi, magyarok lerázzuk magunkról a Fidesz keleties, korrupt uralmát. 2022 nem egyszerű kormányváltást, hanem valódi korszakváltást fog jelenteni, közösségünk pedig készen áll arra, hogy ennek érdekében az ellenzéki pártokkal közösen dolgozzon – írja a Momentum elnöke.

Előválasztás

Abban hiszünk, hogy az ellenzék közös jelöltjeit nem szivarfüstös hátsó szobákban, hanem a választók bevonásával kell demokratikusan kiválasztani! 

- írja a Momentum elnöke.

Hiszünk abban is, hogy a Momentum új politikai kultúrát, lendületet, tiszta versenyt, szolidaritást és pozitív nemzetképet kínál Magyarországnak. Ezen meggyőződésünket már nem veheti el tőlünk senki, ezért azt ígérjük Nektek, hogy a választási szövetségben ezen értékeket a leghatározottabban érvényesíteni fogjuk!

A választási stratégiát követően, a párt 2022 utáni víziójáról is beszámolt: 

Momentum közössége elkötelezett amellett, hogy az új korszakban leszámoljunk a korrupcióval, visszaállítsuk a sajtószabadságot, igazságos választási törvényt alkossunk, és valódi korlátokat szabjunk a politika vezetők hatalmának, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg egyetlen személy és egyetlen párt totális hatalma Magyarország felett.

Hiszünk benne, hogy közösen le fogjuk váltani Orbán Viktor rendszerét, és másfél év múlva Magyarországra egy új, szabadabb korszak virrad

- zárja Fekete-Győr András. 

A Momentum vasárnapi küldöttgyűlésén eldöntötte az egyértelműt. Bár az ellenzéki pártok,  különösen a DK és az MSZP – látványosan elkötelezett a közös lista mellett, a Momentumnál a két listás indulás is opció volt. Volner János javaslata, ami kormánypárti többséggel ment át az Országgyűlés igazságügyi bizottságán, lényegében eldöntötte az ellenzék 2022-es választási stratégiáját. Az összellenzéki indulással a Momentum-DK-MSZP-Jobbik-Párbeszéd-LMP jobban tudja mozgósítani a kormányváltást sürgető szavazótábort, de a Fidesz a tömbösített ellenzék belső, pártok közti konfliktusaival is számol. És hogy miért lehet a Kétfarkú Kutyapárt a mérleg nyelve a 2022-es választásokon, arról itt írtunk részletes elemzést:

Kapcsolódó

Az ellenzék stratégiáján nem változtat a választási törvény módosítása

Már így is minden folyamat a közös lista irányába mutatott, a Kétfarkú Kutya Párt akár kulcsszereplővé is avanzsálhat.

(Borítókép: Fekete-Győr András. Fotó: Trenka Attila / Index)