Nagy Blanka otthagyta a Momentumot

2020.11.29. 20:14

Nagy Blanka kilépett a Momentumból - értesült az Azonnali

A lap azt írja:

a döntés mögött az állhat, hogy Nagy Blanka nem lehet a párt jelöltje a 2022-es országgyűlési VÁLASZTÁSON. 

A Momentum ugyan vasárnap tartott küldöttgyűlést, ahol a jelöltek személyéről is szó esett, de a párt sajtóreferense cáfolta az Indexnek, hogy vasárnap döntöttek volna Nagy Blanka jelöltségéről. 

A küldöttgyűlésen a 2022-es választási stratégiáról szavaztak. A Momentum közös listát állít a többi ellenzéki párttal. 

Kapcsolódó

Fekete-Győr: készen állunk a kormányváltásra

A Momentum vasárnap döntött a közös ellenzéki lista állításáról.

A küldöttgyűléseket a többi pártnál is, hetekig tartó informális kampány előzi meg. Így Nagy Blankának is volt lehetősége felmérni, hogy hányan támogatják jelöltségét a párton belül. Azzal, hogy kilépett, már biztos, hogy nem indul 2022-ben a Momentum jelöltjeként.  

Nagy Blanka 2018 végén vált ismertté, amikor egy decemberi tüntetésen sarkos véleményt fogalmazott meg Áder János köztársasági elnökről és a fideszes képviselőkről. Az akkor 18 éves lány szavait azonnal felkapta a sajtó, és a köztársági elnököt támadó kijelentéséért rengeteg támadás érte Nagy Blankát. 

Kapcsolódó

A tüntetéseken felszólaló 19 éves diákot támad a kormánysajtó

Azt írják, több tárgyból bukásra áll, Nagy Blanka szerint ez nem igaz.

A reakciót ellenreakció követte. Az ellenzék azonnal a szárnyai alá vette Nagy Blankát, aki hirtelen  a belpolitika rivaldafényébe került. 

Kapcsolódó

A tüntetésekről ismert diáklány, Nagy Blanka neve is felmerült EP-képviselőjelöltként az MSZP-nél

Az MSZP elnöke azonban cáfolta, hogy Szanyi Tibor miatt vetették végül el az ötletet.

Nagy Blanka ezután először az MSZP környékén tűnt fel, majd a DK udvarolta körül, az akkor még gimnazista lányt. A 2019-es európai parlamenti választási kampányban

Frans Timmermanssal is találkozott.

Végül a Momentumhoz csatlakozott. Belépésekor így fogalmazott:

Így, lassan egy év után, döntöttem. A politikai pályafutásomat a Momentum Mozgalom lila színében fogom folytatni. Azért, mert bennük láttam egy olyan lehetőséget, amely a változás irányába tudja terelni a jelenlegi helyzetet. 

Nagy Blanka aztán a 2019-es önkormányzati választáson már összellenzéki jelöltként indult el az önkormányzati képviselőségért Kiskunfélegyházán. Azonban csak a szavazatok 20 százalékát, 47 voksot kapott, így nem jutott mandátumhoz.  • Hírek
  • Hírek