Szájer József lemondott az európai parlamenti képviselői posztjáról

2020.11.29. 11:22

Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom 

– írja az Indexnek eljuttatott közleményében Szájer József európai parlamenti képviselő. A fideszes politikus bejelentette azt is, hogy döntését David Sassoli európai parlamenti elnökkel is közölte, a lemondása 2020. december 31-ével hatályos.

Döntése hátteréről azt mondja Szájer József, hogy a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára – márpedig szerinte akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcra kész állapotban kell lenniük.

Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni 

– fejti ki Szájer József a közleményében.  

Megköszönte választói bizalmát, és arról is informált, hogy a jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett távlatosabb, szellemi területen kívánja folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkáját. 

Kapcsolódó

Orbán Viktor: Nem akarok kompromisszumot kötni

Semmiképpen ne nyugatosodjunk – mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban.