Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Gáláns kormányzati adomány a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítványnak

2020.11.29. 11:08

Tízmillió dollárral járul hozzá Magyarország az amerikai Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány azon céljához, hogy egy múzeumot és egy kutatóközpontot építsen fel Washingtonban – közölte a külgazdasági és külügyminiszter az MTI beszámolója szerint. Szijjártó Péter jelezte: a kormány a héten írta alá a szerződést az Egyesült Államok Kongresszusa által 27 évvel ezelőtt létrehozott alapítvány tervéhez való hozzájárulásról. A lengyel és magyar történelmi emlékezet közösségét mutatja, hogy a lengyel kormány is számottevő összeget ajánlott fel. 

A miniszter kiábrándítónak tartja azokat a nemzetközi politikai törekvéseket, amelyek a kommunizmus bűneinek relativizálására és a kommunista ideológia képviselőinek mentegetésére irányulnak.

Szijjártó utalt arra, hogy kommunista diktatúrák emberek tízmillióit gyilkolták le, nyomorították meg, vagy tették tönkre az életüket.

Hozzáfűzte: ezeket a bűnöket nem szabad feledni, és nem szabad hagyni azok mentegetését sem. Szijjártó szerint fontos, hogy az utókor is megismerje a kommunizmus valódi arcát, és méltó emléket állítson az áldozatoknak.  • Vennék
  • Hírek