Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-6 °C
2 °C

Demeter Szilárd leváltását követelte az ellenzék a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről

D KOS20201130003
2020.11.30. 19:31

Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, miniszteri biztosnak a leváltását szorgalmazta az MSZP és az LMP az Országgyűlés napirend előtti felszólalásaiban – a DK-hoz és a Párbeszédhez hasonlóan.

Varga Mihály pénzügyminiszter azonban úgy reagált: nem tiszte, hogy összekösse az ország finanszírozását Demeter Szilárd írásával.

Hozzátette ugyanakkor, hogy Demeter Szilárd visszavonta korábbi, bírált írását, Facebook-oldalát is törölte, és elismerte hibáját, amikor azt írta, hogy írása sértheti az áldozatok emlékét.

Megjegyezte továbbá, hogy a baloldal szerinte itt is kettős mércével mér, mert amikor az egyik baloldali képviselő, polgármester azt mondta, hogy Adolf Hitler megérdemelten volt az év embere, akkor az ellenzéki pártok semmilyen konkrét lépést nem tettek. Hozzátette: szerinte legutóbb Bíró László esetében is kettős mérce működött.

A PIM Barátok Facebook-oldalán közben hosszas listát tettek közzé olyan munkatársak aláírásával, akik elhatárolódnak Demeter Szilárd kijelentéseitől.

A Petőfi Irodalmi Múzeum és tagintézményei, a Kassák Múzeum, a Mesemúzeum, az Országos Színháztörténeti Múzeum és...

Publiée par PIM Barátok sur Lundi 30 novembre 2020

(Borítókép: Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)  • Vennék
  • Hírek