18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kutyaviadal szervezőit fogták el Nyíregyházán

2020.11.30. 15:49

A Szabolcs–Szatmár–Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a TEK segítségével fogták el az elkövetőket – közölte a rendőrség.

A tiltott állatviadal helyszíne egy Nyíregyháza külterületén lévő ingatlan volt. A rendőrök az állatviadal szervezőit és résztvevőit a tiltott tevékenység közben érték tetten. Az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására kialakított ingatlan használója, L. T. 46 éves nyíregyházi lakos szervezte és tartotta a tiltott állatviadalt, amelyen tevékenyen részt is vett. A nap első mérkőzésén harcoltatta egyik kutyáját, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

A gyanúsított kifejezetten állatviadalokon való részvételre vásárolta, tenyésztette és nevelte a kutyákat. A hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi médián keresztül került kapcsolatba. A tiltott állatviadal megszervezésére ezen ismerőseivel, ezúttal B. B. 42 éves kótaji lakossal közösen készült. Társa által hasonlóképpen tartott kutyákkal résztvevőként vagy bíróként, nézőként vettek részt az egyes küzdelmeken, amikre a nyomozás adatai szerint fogadásokat is kötöttek. 

A nyíregyházi nyomozók a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrség huszonöt kutyát lefoglalt, és gondoskodott elszállításukról, biztonságba helyezésükről. Lefoglaltak még az állatok harcra történő felkészítéséhez használt különböző eszközöket, így futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszer készítményeket, és a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport