Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Hadházy szerint a koronavírus egy szövődményét tüntették fel alapbetegségként egy elhunytnál

2020.12.01. 14:05

A kormányzati koronavírus-tájékoztató portálon felfedezett furcsaságokról posztolt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A politikus többek között azt teszi szóvá Facebook-bejegyzésében, hogy a honlap olyan alapbetegséget adott meg egy 32 esztendős elhunytnál, ami a koronavírus-fertőzés szövődménye. 

Az akut légzési distressz szindróma az a folyamat, amikor a tüdő alveolusai hirtelen megtelnek  folyadékkal, a keringés is összeomlik és a beteg megfulladhat még lélegeztetőgépen is. Persze más is okozhatja, mint a koronavírus, de akkor egyrészt azt az alapbetegséget kellett volna feltüntetni, másrészt egy korona pozitív esetben milyen alapon döntenék el, hogy nem a vírus leggyakoribb halálos szövődményéről volt-e szó?

 – fejtette ki a képviselő.

A propagandaoldal olyan “ALAPBETEGSÉGET” tüntetett fel egy 32 éves koronavírusos elhunyt női betegnél, ami a koronavírus...

Publiée par Hadházy Ákos sur Mardi 1 décembre 2020

Hadházy sérelmezte továbbá, hogy a kormányzati tájékoztatás hangsúlyozza kommunikációjában, hogy a halálesetekben elsődlegesen az idős és/vagy beteg emberek érintettek.