Jakab Péter: 2022-ig még büntethetnek, de utána mi jövünk

2020.12.01. 08:25

Rekordnagyságú büntetésre, mintegy 4,4 millió forintra bírságolta meg Jakab Pétert, a Jobbik frakcióvezetőjét Kövér László, az Országgyűlés elnöke, mert a borsodi időközi választás után 

egy zsák krumplit akart elhelyezni Orbán Viktor miniszterelnök asztalán.

A Jobbik elnöke és frakcióvezetője a saját Facebook-oldalán reagált a büntetésre, ami miatt a nemzetközi bírósághoz fog fordulni. A feltöltött videóban azt mondja:

Milyen érdekes, azért nem kell büntetést fizetni, hogy valaki kifosztja az egész országot. Azért, hogy Orbán Viktor kifosztja az egész országot, a Balatontól Tokajig, és az sem sérti a ház tekintélyét, hogy a miniszterelnök azt hazudja itt a parlamentben, hogy nem tűri a korrupciót. Miközben ő a korrupció maga. Természetesen nemzetközi bírósághoz fordulok, ahol 5-6 év múlva meg is fogom nyerni a pert. Titeket viszont arra kérlek, hogy ne várjatok ilyen sokáig, legkésőbb 2022-ben együtt, közösen tegyünk végre pontot az Orbán-rendszer végére.

Addig még ők büntethetnek, utána viszont mi jövünk, és ígérem, hogy bűnhődni fognak, bűnhődni fognak minden aljasságért, amit a nemzet ellen elkövettek. Isten engem úgy segéljen!

– zárta mondandóját a frakcióvezető.