18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Tizennyolc év fegyházra ítélték a nőt, aki megverte idős szomszédját, majd magára hagyta

2020.12.01. 07:35
Két évvel ezelőtt nem sokon múlott, hogy nem fulladt tragédiába egy rablás.

Tizennyolc év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Gyulai Törvényszék elsőfokon azt a körösladányi nőt, aki kirabolta a szomszédjában élő idős asszonyt, és vascsővel súlyosan bántalmazta, majd a sértettet a verandáján hagyta. Az áldozat testhőmérséklete eközben életveszélyes mértékben, 33,3 fokra csökkent. A nő élettársát bűnsegédként elkövetett rablásban és bűnsegédként elkövetett testi sértésben találták bűnösnek, és tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték – írta meg a beol.hu

A bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta, hogy a bíróság néhány kisebb eltéréssel, de a vádiratban leírtakkal megegyezően állapította meg az ítéletet. A főügyészség három nap gondolkodás időt kért a fellebbezéssel kapcsolatban. A két vádlott távmeghallgatási rendszeren át a Gyulai Büntetés-végrehajtási Intézetből hallgatta végig a döntést.

Az elsőrendű vádlott sírva fakadt az ítélet hallatán, fellebbezést jelentett be. A rablást és a testi sértést vállalta, de azt mondta, nem akart megölni senkit. A bíró emlékeztette, hogy 16 órán hagyta feküdni a sértettet a hideg padlón, az idős asszony közvetlen életveszélyes állapotba került. Védője eltérő minősítés megállapításáért fellebbezett.

A másodrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést, szerinte nem követte el a terhére rótt bűncselekményeket. Védője hasonló módon szintén eltérő minősítésért. Így az ítélet nem jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport