Karácsonyi adománygyűjtést szervez a Máltai Szeretetszolgálat és a Millenáris park

2020.12.01. 13:38

Közös karácsonyi adománygyűjtést szervez a Millenáris park és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A csütörtöktől december 20-ig tartó Millenáris AdományPark nevű karitatív akcióban az érdeklődők tartós élelmiszerrel segíthetnek a rászoruló családoknak, valamint ünnepi ajándékokat adhatnak a Cseppkő Gyermekotthoni Központ 260 lakójának – tájékoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kedden az MTI-t.

A járványhelyzetben a segítő szervezetek munkájára, önkéntes felajánlásokra, adományokra nagyobb szükség van, mint valaha – közölték. – A karácsonyi időszakban a Millenáris park már számos alkalommal szolgált helyszínéül különböző adománygyűjtő akcióknak, ebben az évben azonban első alkalommal szervez gyűjtést a rászoruló családoknak, valamint már sokadszorra a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak.

Mint írják, a Millenáris AdományPark akcióban 18 napon keresztül fogadják a felajánlott tartós élelmiszereket, játékokat. A felajánlásokat a Nemzeti Táncszínház épülete előtt lehet majd elhelyezni a hét minden napján reggel fél nyolc és este fél hét között. A Máltai Szeretetszolgálat segítségével a tartós élelmiszereket rászoruló családok, egyedül maradt idősek, fogyatékkal élők, sokgyermekes családok és hajléktalan emberek kapják meg még karácsony előtt.

A szervezők azt kérik, hogy az adománykosárba többek között tisztító- és tisztálkodási szerek, valamint olyan élelmiszerek kerüljenek, amelyek hosszú szavatossággal bírnak és az adományozók gondoljanak az allergiával, ételintoleranciával élő gyerekekre is.

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakóinak gyűjtött ajándékok átadását a Millenáris park koordinálja. A gyerekeknek játék, társas, sporteszköz, tisztálkodási szer, új vagy jó állapotban lévő tablet és egyéb okoseszköz kerülhet a fa alá. A gyűjtésről a Millenáris park weboldalán és Facebook-oldalán lehet folyamatosan tájékozódni.  • Tippek
  • Hírek