Lánchíd felújítása: a BKK várja a 6 milliárdot a kormánytól

2020.12.02. 20:38

Miután az elmúlt egy hónapban lezajlottak az egyeztetések az ajánlattevőkkel, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK)  december 1-jén felkérte a Lánchíd felújítására jelentkezett gazdasági szereplőket a végső ajánlattételre. 

Kapcsolódó

Mi van a Lánchíddal, és ki a hibás az egészben?

Az elmúlt napok nyilatkozatháborújának központjában a híd felújítása szerepelt, megpróbáltunk rendet vágni a már alig követhető állítások erdejében.

A következő fontos dátum december 15.: ez a határideje a hídfelújítással kapcsolatos végső árajánlatok beérkezésére.

A BKK reméli, hogy 

a kormány is garantálja a megígért hat milliárd forintos támogatást, így az ajánlatok beleférnek majd a rendelkezésre álló keretbe, és jövő tavasszal elkezdődhet a Lánchíd halaszthatatlan rekonstrukciója 

– írta a cég az Indexnek megküldött közleményében.

A BKK a Lánchíd felújításával kapcsolatos közbeszerzési eljárás részeként az elmúlt egy hónapban folyamatos tárgyalásokat folytatott az ajánlatadó gazdasági szereplőkkel. Az egyeztetéseken a felek konzultáltak a tender első ajánlattételi szakaszában beadott árajánlatokról, azok költségcsökkentési lehetőségeiről, a szerződéses feltételekről és egyes hídfelújítással összefüggő műszaki lehetőségekről is – olvasható a közleményben.