Piroska
-11 °C
-2 °C

Mégis lesz krízisszálló a Gerlóczy utcában?

2020.12.02. 18:35

Fővárosi Törvényszék új eljárásra kötelezte a Fővárosi Kormányhivatalt a Városháza Gerlóczy utcai szárnyába tervezett krízisszálló megnyitását tiltó határozata miatt december 1-jén – derül ki a Főpolgármesteri Hivatal közleményéből.

Tavasszal az Index is beszámolt arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a koronavírus-járvány első hulláma alatt a Fővárosi Önkormányzat Gerlóczy utcai, kihasználatlan szárnyában átmeneti krízisszállót nyitna. 

Kapcsolódó

Csepel helyett a budapesti Városházán lesz karantén a hajléktalanoknak

Karácsony Gergely szerint újabb politikusok bizonyították, hogy hírből sem ismerik a szolidaritást.

A Fővárosi Kormányhivatal műemlékvédelmi okokra hivatkozva azonban megtiltotta, hogy az épületbe hajléktalanszálló működhessen, pedig az ehhez szükséges munkálatok már majdnem teljesen elkészültek ekkorra. 

Kapcsolódó

A kormányhivatal nem engedi, hogy a Városházán szállásolják el a hajléktalanokat

Azt mondják, a turizmus szempontjából sem szerencsés a főpolgármester ötlete.

A Fővárosi Önkormányzat nem látta megalapozottnak a műemlékvédelemre hivatkozó tiltó határozatot, ezért a kormányhivatali döntést megtámadta a bíróságon, amely most új eljárásra kötelezte a Fővárosi Kormányhivatalt. 

A Fővárosi Önkormányzat most üdvözölte a törvényszék döntését és arra számít, hogy az átmeneti hajléktalanszálló minél hamarabb megnyithat.