Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Könnyített szemeszter jöhet a tesztelésre kivezényelt hallgatóknak

2020.12.02. 18:42

Kezdeményezésemre azon hallgatóknak, akik szolgálatot vállalnak a koronavírussal szembeni küzdelemben, biztosítjuk a szemeszter könnyebb teljesítésének feltételeit. A kormány támogatja a könnyítésekre vonatkozó javaslatcsomagot, amelynek részleteiről hamarosan tájékoztatást kapnak az érintettek is – ezt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere közölte a Facebook-oldalán. 

Kezdeményezésemre azon hallgatóknak, akik szolgálatot vállalnak a koronavírussal szembeni küzdelemben, biztosítjuk a...

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. december 2., szerda

„A hallgatóink önzetlen odaadással álltak hazánk szolgálatába, a kormány pedig elkötelezett példamutató önkénteseink támogatása tekintetében!” – áll a bejegyzésben. 

Kedvesek, figyelmesek

Ismert, november 23-án elindult az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei és az óvodai dolgozók, illetve a pedagógusok gyorstesztelése, amelybe bevonták az orvosi, egészségügyi képzésekben részt vevő egyetemi hallgatókat is. Nem mindenki örül ennek, vannak, akik kényszervezénylésként élik meg a helyzetet, ami az egészségügyi kockázatok mellett a vizsgaidőszakban való felkészülésüket is hátráltatja.

Az Index írta meg először Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára levele alapján, hogy a hallgatókat a tesztelési feladatok elvégzésére vezénylik.

A tesztelési tapasztalatokkal kapcsolatban a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke,  Szabó Zsuzsa azt mondta, az orvostanhallgatók ügyesek, kedvesek és figyelmesek.

A vizsgáik miatt aggódnak a hallgatók

Az Index több olvasói levelet is kapott olyan hallgatóktól, akiket felháborít, hogy lehetőségük sem volt választani. Ráadásul a vizsgaidőszakukban kényszerítették rájuk a tesztelésben való részvételt, amikor pedig a felkészülésre kellene koncentrálniuk.

Az orvosi vizsgák sikeres letételéhez egy hét kiesése is hátrány jelent

– írta egy hallgató az Indexnek.