Angliában és Budapesten futtatott lányokat a kerítőnő és féltestvére

2020.12.03. 19:10

Angliában, majd Budapesten dolgoztatott egy kerítőnő, aki bordélyházat üzemeltetett, üzlettársa a féltestvére volt, a futtatott lányok között kiskorú is volt – adta hírül a Fővárosi Ügyészség. A fiatal madám egy 27 éves nő, aki 2017–2018-ban abból élt, hogy nőket közvetített az Egyesült Királyságban, majd Budapesten. Ehhez ingatlanokat bérelt, amelyeket bordélyházként üzemeltetett.

A lányok szolgáltatásait az interneten hirdette, telefonon egyeztetett a hirdetésekre jelentkező ügyfelekkel, meghatározta az árakat és döntött a bevételek elosztásáról. Átlagosan egyszerre 4-8 nő dolgozott neki, így közel 6,8 millió forintot keresett velük.

A nő és testvére nem elégedett meg az üzlettel, a magyarországi tevékenységük során beszerveztek egy kiskorú személyt, ebben a 22 éves féltestvér is közreműködött. A férfi először elcsábította a lányt, majd testvérével fokozatosan bevonták a prostitúcióba, aztán megtiltották, hogy erről bárkinek beszéljen, még a telefonbeszélgetéseit is ellenőrizték. Amikor a lány ki akart szállni, a férfi szóbeli és fizikai erőszakkal megakadályozta.

Az ügyészség letöltendőt kért a nőre és féltestvérére bordélyház üzemeltetése, minősített emberkereskedelem bűntette és gyermekprostitúció vádjával.

Kapcsolódó

Most ér vádemelési szakaszba az évezred heroinfogási ügye

Még 2019-ben csípték el a szlovén hatóságok figyelmeztetése nyomán a 69,1 kilogrammos szállítmányt.