Tűzbe dobták a drogot, nehogy lebukjanak

2020.12.03. 16:05

A szekszárdi nyomozók elfogtak és őrizetbe vettek két decsi férfit, akik hónapokon át árusítottak egy új pszichoaktív anyagot Tolna megyében.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 26 és egy 51 éves decsi lakos tavaly november óta rendszeresen árusított új pszichoaktív anyagot a településen. A szekszárdi nyomozók büntetőeljárást indítottak és adatgyűjtésbe kezdtek. Az elmúlt napon összehangolt akcióban egyszerre több helyszínen tartottak kutatást.

decs drog
Fotó: Police.hu

Az egyik feltételezett elkövető a nyomozók kiérkezésekor a kályhába dobta a drog egy részét, azonban a rendőrök a tüzet rövid idő alatt eloltották, és az anyagot lefoglalták.

A rendőrök a kutatások során számos adag új pszichoaktív anyagot és a csomagolásukhoz szükséges eszközöket foglaltak le.

A két férfit a nyomozók előállították és gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt. A két elkövetőt őrizetbe vették, és a rendőrök kezdeményezik a letartóztatásukat is.