Fél évvel később indulhat újra a csepeli HÉV

D MTZ20200916043
2020.12.03. 11:09

Eredetileg december végétől újra közlekedett volna a csepeli HÉV, amelyet a Kvassay híd felújítása miatt állítottak le még a nyáron, ám az átadás hat hónapot csúszik. A H7-es HÉV-vonalon elrendelt vágányzárat azonban nem a hídrekonstrukció, hanem az új atlétikai stadion közúti összeköttetésének építése miatt kellett meghosszabbítani a Népszava szerint.

Csúszás

Ennek oka, hogy, hogy a stadion beruházása időközben átkerült a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjától és Fürjes Balázs államtitkártól a tavaly gründolt Beruházási Ügynökséghez és Mager Andrea nemzeti vagyonkezelésért felelős tárca nélküli miniszterhez.

A váltás miatt nem a terveknek megfelelő ütemben zajlik a projekt megvalósítása, és a hídfelújítással együtt a a tervezett útépítés is eltolódott 2021-re. Az utasokat várhatóan jövő nyárig pótlóbuszok szállítják azon a szakaszon.

A Kvassay híd egyébként az ország egyik legforgalmasabb vasúti hídja, naponta 260-szor haladnak át rajta a HÉV szerelvényi, ám a tartószerkezetét egyszer sem újították fel az 1951-es átadása óta. 

(Borítókép: M IXa típusú HÉV-szerelvény a csepeli gyorsvasút végállomásán 2020. szeptember 16-án. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)