Az Európai Bizottság 34 millió bevándorlónak akar állampolgári jogokat adni

2020.12.04. 09:55

Az Európai Bizottság legújabb javaslata szerint több tízmillió Európában élő bevándorlót aktivizálna politikailag és még több bevándorlót várna tárt karokkal – írta meg az Origo. Erről a tervről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

Mivel a lépésből egyértelműen a baloldali politikai erők profitálnának, a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely az akciótervre reagálva megerősítette: a kormány semmilyen kompromisszumra nem lát lehetőséget a bevándorlás ügyében. Az ezzel foglalkozó cikkben Horváth József titkosszolgálati szakértő a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy Brüsszel minimális ellenőrzés nélkül akarja ráengedni a társadalomra a bevándorlókat.

Az Európai Bizottság múlt héten egy migrációs akciótervet hozott nyilvánosságra, ami azért is megdöbbentő, mert miközben egész Európa a járvány ellen küzd, és költségvetési tárgyalások is zajlanak, az uniós testület szerint erre van most szükség

– mondta el a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón, majd hozzátette:

A dokumentum elkerülhetetlen, feltartóztathatatlan és állandó jelenségnek tekinti a bevándorlást, a migrációs biztos pedig 34 millió érintettről beszélt, akiknek szavazati jogot és lakást biztosítanának. Nem kötünk kompromisszumot.

Gulyás Gergely leszögezte:

Ha Magyarország nem tart ki a költségvetési vitában, minden eszközét elveszíti ahhoz, hogy meg tudja akadályozni az EU bevándorlással kapcsolatos terveit.

A miniszter szerint a politikai baloldal eszközt keres arra, hogy sakkban tartsa a migrációt elutasító országokat,

ennek az eszköznek az álneve jogállami feltételek.

A kormány teljesen elkötelezett, semmilyen kompromisszumra nem lát lehetőséget a bevándorlás ügyében, és Magyarország és Lengyelország számára nem elfogadhatók a költségvetésnél olyan jogi kategóriák bevezetése, amelyeket soha senki nem írt körül – szögezte le Gulyás Gergely. Úgy folytatta, hogy a költségvetéshez és a Next Generation uniós alaphoz is egyhangú döntésre van szükség, ezek Magyarország jóváhagyása nélkül nem léphetnek hatályba.

A heves reakciókat az váltotta ki, hogy Margaritísz Szkínász, az európai életforma előmozdításáért, illetve Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztosok által meghirdetett akcióterv szerint Brüsszel nem szállásokon vagy befogadóközpontokban helyezné el a bevándorlókat, hanem önálló otthont adna nekik.

A közzétett dokumentum szerint 

Európának jelenleg 34 millió olyan uniós lakosa van, aki az unión kívül született, ez az EU lakosságának 8 százaléka. A bevándorlók már most az európai társadalom részét képezik, a jövőben pedig az EU népességének öregedése miatt még több – akár bevándorló – munkavállalóra lesz szükség.

A témával kapcsolatban megszólaló Horváth József nyugalmazott vezérőrnagy szerint két probléma van Brüsszel legújabb migrációs tervével. Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója szerint egyrészt mindenféle

ellenőrzés nélkül akarják a társadalomra ráengedni a migránsokat, amelynek veszélyei beláthatatlanok. Másrészt az unió vezetői kódolják a feszültséget azzal, hogy miközben a legtöbb európai ország saját állampolgárait sem tudja lakáshoz juttatni, a fiatalok életkezdését támogatni, addig a világ bármely részéről ide érkezőknek több jogot akarnak adni, mint az adott ország adófizető állampolgárainak. 

Példaként Spanyolországot hozta, ahol a pályakezdő fiatalok 25 százaléka munkanélküli, és nem is tudnak nekik munkát adni, de a többi déli országban is ez a helyzet. A biztonságpolitikai tanácsadó szerint az akciótervvel Brüsszel tudatosan provokálja az európai társadalom egyik felét, azt, amelyik meg szeretné őrizni saját nemzeti identitását, saját biztonságát.

Úgy csinálnak, mintha egy soha nem kiürülő pénzeszsák tetején ülnének. Holott most akarnak több száz milliárd eurós hitelt felvenni, hogy az Unió déli országait megsegítsék, ne menjenek csődbe

– fogalmazott a lapnak a volt titkosszolgálati vezető, aki szerint felhívás keringőre, hogy Brüsszel nagyobb beleszólást adna a bevándorlóknak a közügyekbe helyi, nemzeti és európai szinten is.