Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Új részleg a Korányiban, speciális látogatószoba a Kardiológiai Intézetben

2020.12.04. 13:43

Új, a koronavírus-betegek ellátását szolgáló részleggel bővült az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. Az 550 négyzetméteres épület teljes körű felújítása 360 millió forintból valósult meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki online sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta: 

a felújított részlegen négy intenzív terápiás kórtermet és öt rehabilitációs kórtermet alakítottak ki.

A miniszter felidézte, hogy a kormány a járványellenes küzdelem részeként indította el negyven intézmény fertőtlenítő takarítását és különböző felújításokat, és vannak olyan helyszínek, ahol teljes felújítás is történt. Ebbe a körbe tartozik a Korányi Intézet egyik eddig használaton kívüli szárnyának rendbetétele is.

Speciális látogatószobát alakítottak ki a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben is.

A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta, ahol az adventi és ünnepi időszak alatt a kórházban fekvő szívbetegek – a látogatási tilalom alatt is – találkozhatnak szeretteikkel.

A kivitelezés lényege, hogy egy kétbejáratos teremben plexifalakkal leválasztottak egy szobát, így a hozzátartozók úgy tudnak az ott kezelt gyerekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat.

Az intézmény december 5. és január 5. között mindennap 12 és 16 óra között, félórás beosztásban teszi lehetővé az itt gyógyulóknak, hogy találkozhassanak szeretteikkel.