Feljelentést tesz Szél Bernadett és Orosz Anna Bayer Zsolt kijelentése miatt

2020.12.04. 14:55 Módosítva: 2020.12.04. 15:13

Ismeretlen tettes ellen kiskorúak ellen elkövetett szexuális erőszak megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesz Orosz Anna, a Momentum alelnöke és Szél Bernadett független országgyűlési képviselő – írta Szél Bernadett Facebook-oldalán.

A két politikus azután fordul a bírósághoz, hogy Bayer Zsolt publicista, a Fidesz 5. számú párttagkönyvének tulajdonosa csütörtök este a Hírt Tv Háttérkép című műsorában a Szájer-ügy kapcsán azt mondta, hogy egy volt barátja egy autóúton bevallotta neki, hogy meleg, majd két év múlva azzal dicsekedett neki „röhögve”, hogy Thaiföldre azért szeret utazni, mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak. 

Egykor volt barátunk, harcostársunk egy 12 órás autóúton félve, dadogva, majdhogynem sírva vallotta meg nekem, hogy homokos. Tizenkét órára volt szükség, hogy ezt be merje nekem vallani húsz évvel ezelőtt. Mondtam, hogy semmi baj, ettől még barátunk maradunk. Ugyanez az ember két év múlva, a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésre állnak. Két évre volt tehát szüksége. Értitek ugye, hogy a lefelé tartó spirállal mire is gondolok?

  – mesélte Bayer Zsolt. Szél Bernadett úgy kommentálta az ügyet:

A gyermekek elleni szexuális erőszakot szavakban elítélő Fidesz tagja semmit sem tett annak érdekében, hogy ez a szexuális ragadozó soha többé ne tehessen erőszakot egyetlen gyermeken sem, történjen az akár Magyarországon, akár külföldön. Ez elfogadhatatlan, és sajnos mindent elmond annak a politikai közösségnek az erkölcsi színvonaláról, amit úgy hívnak, hogy Fidesz. 

A hvg.hu által megkérdezett jogászok szerint nem számít bűnpártolásnak, ha valaki nem fordul a hatóságokhoz, amikor tudomást szerez egy pedofil bűncselekményről. Elhallgatásnak csak korrupció, terrorizmus vagy emberrablás esetén van büntetőjogi következménye.

Bayer Zsolt később közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy nem fideszes politikusról beszélt.  

A Pesti Srácok megkérdezte Bayer Zsoltot, hogy kiről beszélt. Mint kiderült, egy újságíróról van szó, aki korábban a Magyar Nemzetnél dolgozott. A lap azt írja róla, többször is részt vett titkosszolgálat működésével összefüggő botrányokban és leleplezésekben. Az újságíró a Magyar Nemzet megszűnése óta a Magyar Hangnál dolgozik, és a portál beszélt vele is. Elárulta, hogy valóban beszélgetett magánéletéről Bayer Zsolttal, és nem tagadta, hogy a férfiakat szereti, illetve hogy  „számos” kalandja volt a Távol-Keleten, de kiskorúakkal soha nem létesített szexuális kapcsolatot.

A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor később egy közleményben úgy fogalmazott, a lap készen áll válaszolni minden kérdésre, és jogi lépéseket tesz az ügyben.